Trädfällning

Trädfällning

Det är en del olika saker som man bör tänka på vid trädfällning. Ett fullvuxet träds vikt utvecklar enorma krafter under fallet. Därför gäller det att fälla trädet på rätt vis för att undvika att skada någon eller något. Det är inte bara den tunga stammen som kan göra stora skador. Grenar av olika slag kan i fallet riva med sig ledningar och andra konstruktioner samt fastna på olämpliga ställen.

Vem får fälla ett träd?

Är du det minsta osäker ska du anlita en professionell trädfällare, en så kallad arborist. Att arbeta med att fälla träd är en uppgift som ska utföras av erfaren personal med största försiktighet. Besvärliga Träd AB har gedigen erfarenhet med över 20 år i branschen! Som arborist har vi kunskap utöver trädfällning, så som beskärning och skötsel. Vi vet hur en trädfällning ska utföras för ett bra resultat. Vi är fullt försäkrade och självfallet finns det ett grundläggande säkerhetstänk under hela arbetet. Vårt motto har sedan länge varit “inga träd är omöjliga” och det är vår inställning under hela arbetets gång.

Vi åtar oss alla sorters jobb gällande trädfällning och vi har aldrig tackat nej till ett jobb för att det varit för svårt. Vi utför allt från beskärning, kronsänkningar, kronhöjningar och sektionsfällning av hela träd oavsett läge.

Vi erbjuder även hjälp med bortforsling av allt som faller till marken efter en trädfällning!

olycksfalls- och ansvarsförsäkring besvärliga träd

Så här går det till

01

Kontakta oss

Kontakta oss genom att antingen ringa eller mejla. Du kan även fylla i formuläret nedan. Nu får du möjlighet att berätta om hur er situation ser ut. När vi återkopplar bokar vi in en tid som passar båda parter då vi kan komma ut och inspekterar tomten och träden.

02

Inspektion

Detta besök kostar inget och tar i genomsnitt bara 10 minuter. Vi tittar bland annat på vilken utrustning och personal som kommet behövas. När vi har bedömt vad som behövs göras, vägt in alla faktorer får ni ett kostnadsförslag som ni får ta ställning till.

03

Kontrakt

Önskar ni att vi ska hjälpa er bestämmer vi gemensamt ett datum när arbetet ska påbörjas. Vi tar fram ett kontrakt som innehåller det vi har kommit överens om, som ni får granska innan det skrivs under.

04

Utförande

Nu börjar det roliga, det är dags för oss att börja jobba! Givetvis har vi både olycksfall- och ansvarsförsäkring, och genomgående säkerhetstänk gör att vi alltid har relevant skyddsutrustning under arbetets gång.